:

:

TV Most

clock

April 06, 2015   12:05

0

201

Navijačima Partizana potvrđene kazne zatvora

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu Višeg suda u Beogradu kojom je Marko Krivokapić osuđen na kaznu zatvora u od pet meseci i 12 dana, a Marko Samardžić na četiri meseca i 10 dana, objavljeno je na sajtu tog suda.

Uslovnim osudama na po šest meseci zatvora s rokom provere od dve godine kažnjeni su Vladimir Vuković, Marko Jakovljevicć, Milan Šijak, Darko Kreković i Srećko Mitrović.

Oni su se 4. decembra 2010. godine ispred stadiona FK "Crvena zvezda" priključili grupi od oko stotinak navijača koji su, prilikom odlaska sa utakmice Partizan - Sloboda Sevojno Point na Partizanovom stadionu, vršili nasilje ispred ulaza VIP galerije "B" stadiona FK "Crvena zvezda".

Grupa je, kako se navodi, bacala cigle, kamenice i motke na stakla VIP galerije, te su polomljena stakla na galeriji i oštećena motorna vozila.

Kada je naišla policija okrivljeni su se dali u beg, ali su sustignuti i uhapšeni.

Osuđeni su zbog učestvovanja u grupi koja je zajedničkim delovanjem izvršila krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi za koje se može izreći pet godina zatvora ili teža kazna, navodi se u informaciji suda.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva