:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Mart 06, 2015   16:15

0

256

Naučni skup u Leposaviću

Dekan Alija Mandak pozdravio je učesnike, kolege sa Učiteljskog i drugih fakulteta Prištinskog univerziteta, kao i kolege iz Bitolja, Bijeljine, Istočnog Sarajeva, Užica i Belogordskog nacionalnog univerziteta iz Rusije.

Poželeo im je dobrodošlicu na Učiteljski fakultet Prizren koji je od egzodusa 1999. godine svoje mesto našao u lepom Leposaviću. Naglasio je da su "svima poznate okolnosti pod kojima smo izašli iz svojih domova i napustili ustanove u kojima smo radili. Od tada u nama postoji jedan deo našeg bića koji traži odgovor. Sa sudbinom ostalih fakulteta na KiM našao se i Prizren".

"Sa ponosom mogu reći da je naš fakultet jedini dobio namenski objekat, koji je sagrađen sredstvima Vlade Republike Srbije", istakao je dekan Mandak, a potom dodao da je na fakultetu diplomiralo više od dve hiljade studenata, da je master akademske studije završilo 170 studenata.

"Odbranjene su dve doktorske disertacije, a u toku je akreditacija za doktorske studije. Dobijena je i reakreditacija za po dva studijska programa na osnovnim i master studijama. Ove godine fakultet je od Ministarstva prosvete Republike Srbije reakreditovan kao naučno-istraživačka organizacija i kao visokoškolska ustanova", rekao je Mandak.

Gradonačelnik Leposavića Dragan Jablanović, načelnik Kosovskomitrovičkog okruga Vasa Jelić i predstavnica Kancelarije za Kosovo i Metohiju Zlata Radovanović pozdravili su učesnike naučnog skupa i poželeli im prijatan boravak

Skup je otvorio rektor Prištinskog univerziteta doktor Srećko Milačić.

On je istakao da nauka koja je u službi obrazovanja i vaspitanja ako neće da prihvati Boga kao svemogućeg, treba da ga prihvati kao svedobrog i potraži odgovor na pitanje kako izbeći zloupotrebu nauke.

Oko 160 učesnika naučnog skupa u Leposaviću od kojih je tridesetak sa univerziteta i fakulteta iz centralne Srbije, zemalja u okruženju i Ruske federacije posle Plenarnih predavanja prešlo je na rad u pet sekcija.

Sutra drugog dana rada biće usvojeni zaključci sa naučnog skupa, a nakon toga učesnici će obići manastire Banjsku i Sokolicu.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva