:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Septembar 21, 2018   15:59

0

368

Naučni skup "Nauka bez granica 2" okupio 216 učesnika


Razmena naučnih iskustava predstavlja nesagledivi doprinos naučnom razvoju, otuda i činjenica da organizovanje ovakve vrste skupova daje nemerljiv doprinos svetskim društvenim tokovima.


„Ovakvi skupovi predstavljaju način da Univerzitet i Fakulteti ostanu na mestu koje im pripada. Naš okvir je jedino naučni i obrazovni sistem Srbije a volja, dužnost i obaveza srpske i medjunarodne zajednice pokazuje se i brojnim učešćima na ovakvom skupu“, istakla je prof. dr Mirjana Lončar Vujnović, dekan Filozofskog fakulteta  Univerziteta u Prištini.

Lončar Vojnović je dodala da očekuje da svi učesnici skupa u svojim sredinama prenesu dvojaku ulogu Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, pre svega u borbi za opstanak srpskog naroda na ovim prostorima  i ostvarivanju nesumjivog naučnog kvaliteta.

Prema njenim rečima naučni skup “Nauka bez granica” zamišljen je u cilju povezivanja i saopštavanja rezultata istraživanja.

Prošlogodišnji naučni skup je prema oceni učesnika i naučnih radnika bio uspešan a njegovi rezultati su vidljivi u petotomnom Zborniku koji je promovisan na Filozofskom fakultetu.

“Zbornik je izuzetan rezultat promocije pozitivnih interdisciplinarnih partnerstava i naučnih dostignuća. On je naš doprinos u suočavanju sa budućim izazovima koji vode izvan granica uobičajenih tradicionalnih struktura i procesa učenja i saznavanja uz prepoznavanje značajnih preduslova za inovacije i uspeh kroz saradnji i neočekivanje spojeve”, naglasila je Lončar Vujnović.

Zbornik donosi 113 radova na 2500 stranica.

“Autori su iz zemlje, regiona i inostranstva, iz šest različitih država što pokazuje da smo sa prošlogodišnjim i ovogodišnjim skupom uspeli da pomerimo brojne granice i postavimo neke nove standarde koje planiramo u budućnosti da dostignemo”, rekla je Jelena Minić, katedra za psihologiju na Filozofskom fakultetu.

U toku drugog Medjunarodnog interdisciplinarnog naučnog skupa, naučnim radnicima obratiće se pet plenarnih govornika iz SAD, Velike Britanije, Rusije a biće održane i 22 naučne sesije.


Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva