:

:

TV Most

clock

Septembar 29, 2015   12:05

0

113

"NATO nije za vojsku Kosova"

"NATO je ozbiljna organizacija i ja ne verujem u istinitost tih navoda. Rezolucija UN 1244 i Vojnotehnički sporazum iz Kumanova jasno definišu koje oružane snage mogu biti prisutne na Kosovu i Metohiji. NATO snage, to jest Kfor su jedne od tih, druge su definisane u okviru Kumanovskog sporazuma, uključujući, uz odobrenje Kfora, i našu vojsku, uz eksplicitno odobrenje kojeg nije bilo zadnjih 16 godina", rekao je Đurić novinarima u Briselu.

On je istakao da je na Kosovu bilo dosta vojski i oružja, trošenja i rasipanja para na sve to.

"Posle 16 godina stalnog međunarodnog pritiska, građanima je dosta da vide bilo koju uniformu, pa se ne raduju ni domaćoj, ni stranoj uniformi. Žele samo malo mira, a to se najvše odnosi i na 60 odsto mladih nezaposlenih kojima puška o ramenu neće obezbediti budućnost i kojima novo naoružavanje neće ganratovati šansu za opstanak i ostanak na KiM bez obzira da li su Srbi ili Albanci", poručio je Đurić.

Upitan o težnjama Kosova da postane članica UNESKO-a, Đurić je rekao da srpska diplomatija vodi snažnu bitku protiv članstva, ne samo zbog forme, već suštine, jer ne mogu oni koji su palili i razarali crkve i koji imaju ambiciju da prikažu naše kulturno nasleđe kao svoje, sada prikriveni u jagnjeću kožu to nasleđe štite.

"Mislim da imamo razumevanje jednog broja zemalja, a trudimo se objasnimo većem broju. Mi koji se bavimo dijalogom ne propuštamo priliku da sagovornicima ispričamo nešto o tome", zaključio je Đurić.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva