:

:

TV Most

clock

Jun 10, 2018   20:47

0

120

Nataši Kovačević priznanje na Međunarodnom festivalu sportskog filma


Na svečanosti su prikazani i kadrovi nezavršenog dokumentarnog filma o njenom životu koji se zove "Skok", čija se premijera očekuje na sledećem festivalu.
Pre prikazivanja filma, djaci osnovnih škola sa područja Čajetine uputili Nataši Kovačević poruke podrške izabrane na ranije održanom konkursu, nakon čega im je ona poklonila primerke svoje knjige "Koraci".
"Osećam se nepripremljeno za ovakav doček, ovaj čin mi je samo vetar u ledja, hvala vam", rekla je Kovačević okupljenima.
Scenarista filma "Skok" Aleksandar Miletić je objasnio da su na ideju za snimanje dokumentarca došli zato što Nataša Kovačević svima predstavlja inspiraciju i motivaciju.
"Ovo je film o svim dobrim ljudima i o saradnji srpske i francuske košarkaške federecije i o dve države koje su pritekle Nataši u pomoć", objasnio je Miletić.
Nagrada za životno delo dodeljena je i dugogodišnjem sportskom novinaru i autoru knjige "Montevideo, Bog te video" Vladimiru Stankoviću koji je rekao da je život Nataše Kovačević "bajka sa srećnim krajem... za čiji je uspeh zaslužan talenat i karakter".
Snimanje filma su podržali Filmski centar Srbije, Košarkaški savezi Srbije i Francuske, francuska ambasada u Beogradu i brojni pojedinci.
Nataši Kovačević je 2013. godine zbog povreda u saobraćajnoj nesreći u Madjarskoj amputirana noga do kolena, ali je ona nakon ugradnje protetike i rehabilitacije nastavila profesionalnu košarkašku karijeru. 


 

Izvor: Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva