:

:

TV Most

clock

Mart 31, 2018   12:05

0

236

Nastup slavnog baritona Željka Lučića 21. aprila na Kolarcu


Željko Lučić je jedna od najvećih operskih zvezda današnjice i jedan od najuzbudljivijih izvođača velikih romantičarskih rola čija se tumačenja, posebno Verdijevih likova, smatraju neprikosnovenim.




Ovaj veliki umetnik koji redovno nastupa na najprestižnijim operskim scenama sveta, na koncertu kojim Radio Beograd 2 obeležava 60. rođendan, izvodiće neke od najlepših operskih arija dramskog repertoara sa kojima se i proslavio.



Željko Lučić će pevati arije iz opera "Pajaci" Ruđera Leonkavala, "Andrea Šenije" Umberta Đordana i "Bal pod maskama" Đuzepea Verdija, uz ansambl RTS-a koji će svirati i poznate instrumentalne fragmente ovih dela (Intermeca iz opera "Pajaci" Ruđera Leonkavala i "Andrea Šenije" Umberta Đordana i Uvertiru za operu "Bal pod maskama" Đuzepa Verdija). 



Hor i simfonijski orkestar RTS-a sa dirigentom Bojanom Suđićem, na ovoj svečanoj večeri izvešće i kompoziciju Aleksandra Sedlara "Biti drugi", specijalno pisanu za ovu priliku i zasnovanu na temama špica Radio Beograda 2, "Zujte strune" Isidore Žebeljan, simfonijsku poemu "Rimske pinije" Otorina Respigija i hor hodočasnika iz opere "Tanhojzer" Riharda Vagnera.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva