:

:

TV Most

clock

Jul 26, 2017   12:05

0

116

Nastavljeni pregovori o "Goši"

Sastanak u Ministarstvu privrede, kojem prisustvuje ministar privrede Goran Knežević, počeo je oko 10.30.

Štrajkači "Goše" očekuju da će danas na sastanku sa poslovodstvom dobiti konačnu ponudu i da će se videti da li postoji spremnost da se pomogne radnicima i toj fabrici da ponovo stane na noge, rekao je ranije Tanjugu predsednik Štrajkačkog odbora Milan Vujičić.

"Posle 120 dana štrajka, nadamo se da ćemo videti da li će nam pomoći ili gurnuti niz vodu", rekao je Vujičić. Posle sastanka u Ministarstvu privrede zakazan je i sastanak u Agenciji za mirno rešavanje sporova.

Četiri člana Štajkačkog odbora "Goše" su u subotu zamrzli štrajk glađu.

Takođe, Štrajkački odbor je odlučio da ne blokira pružni prelaz u Smederevskoj Palanci dok traju pregovori.

Nakon pregovora u Ministarstvu privrede i uz posredovanje Agencije za mirno rešavanje sporova približeni su stavovi štrajkačkog odbora i uprave mada se generalni štrajk zaposlenih nastavlja do konačnog rešenja spora.

Radnici "Goše" su već gotovo četiri meseca u štrajku zbog neisplaćenih zarada, a traže i uplatu poreza i doprinosa, kao i povezivanje staža.

U Goši ima 260 štrajkača, od ukupno oko 350 radnika. Glavni zahtev Štrajkačkog odbora je da se radnicima daju neisplaćene zarade od maja 2015.

U proseku se po radniku duguje oko 600.000 dinara. Na sastancima se razgovara i o reprogramu duga državi od 512 miliona dinara, za doprinose. U proseku se po radniku duguje oko 600.000 dinara.

"Gošu" je privatizovala 2007. godine slovačka firma ZZOS Trnava, a sadašnji vlasnik je Lisnart holdings limitid sa Kipra.

Radnici sumnjaju da je u reč o istom vlasniku, koji je preprodao "Gošu" jednom od svojih preduzeća.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva