:

:

TV Most

clock

Novembar 26, 2015   12:05

0

113

Nastavljamo da režemo rashode

U intervjuu za beogradski nedeljnik NIN on je istakao da je cilj da "deficit opšte države u 2017. bude na nivou Mastrihta (84, tri odsto), a republičkog budžeta jedan odsto niži".

"Očekujem da ćemo iz jeftinijih izvora, kreditom od (84, Ujedinjenih Arapskih) Emirata (84, UAE), uz kamatu od dva odsto, refinasirasti najskuplje kredite i dopunski smanjiti trošove kamata", rekao je srpski ministar finansija.

Vujović je napomenuo da je Srbija od UAE 2014. godine dobila milijadu dolara sa kamatom od dva odsto i da će naredne godine dobiti isti kredit.

"Očekujem da će (84, kredit UAE) biti odobren u prvoj polovini 2016. i to će nam dopunski smanjiti trošak kamata za oko 57 miliona evra godišnje", rekao je on.

Vujović je dodao da očekuje i da će država stalnim refinansiranjem dinarskih obveznica "bitno smanjiti kamate i tako ostvariti uštede koje je omogućilo smanjenje referentne kamatne stope Narodna banke Srbije sa preko devet na četiri odsto".

Kako je istakao Vlada će boljom naplatom i doprinosa kontinuirano povećavati prihode budžeta u narednim godinama.

"Ove godine na ruku su nam išle niže cene energenata, a u 2016. godini ćemo štedeti na svim materijalnim troškovim a državnoj upravi i javnim preduzećima. Naprimer, isti model automobila kada je u upotrebi u državnim i javnim preduzećima troši 30 do 40 odsto više gorova, nego kada ga koriste građani", rekao je Vujović.

Izvor: Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva