:

:

TV Most

clock

Jun 10, 2015   08:38

0

227

Nastavlja se uspešna turneja Ansambla Venac

Publika u Lapljem selu imala je priliku da vidi repertoar Ansambla, igre iz Metohije, splet igara iz Srbije, igre iz Peći, Pčinje, igre kosovsko-pomoravskog kraja.

Direktor Ansambla Venac, Snežana Jovanović, istakla je da se turneja na Kosmetu bliži kraju i da sledeće nastupe planiraju u Srbiji.

„Uskoro završavamo turneju na Kosovu i Metohiji koju smo započeli početkom maja meseca. Ostalo nam je da u još par mesta u Metohiji predstavimo svoj dugogodišnji rad. To će biti Pećka Patrijaršija, Dečani, Klina i Osojane. Kada je pomoravski kraj u pitanju, Parteš, Klokot i novobrdski kraj. Na Centralnom i Severnom delu Kosmeta uspešno su završeni planirani nastupi. Kosovsko-metohijska turneja trajaće do kraja juna, a nakon toga nastavljamo turneju širom Srbije“, kazala je Snežana Jovanović.

U svom dugogodišnjem radu Ansambl Venac je imao zapažene koncerte i nastupe širom Srbije, ali i zemalja u regionu.Tokom 2014. osnovao je dečije ansamble kroz škole folklora koje obuhvataju 20-tak mesta na području centralnog Kosova i Metohije. Osnovan je Omladinski ansambl u Gračanici i pet Dečijih ansambala „Venac“ na centralnom Kosovu. Venčeva ideja je napravila mladu folklornu armiju koja broji 322 člana, a na koju je Venac veoma ponosan, a pre svega siguran da je obezbedio budućnost za folklornu umetnost.

U svom bogatom repertoaru, koji pre svega čine koreografije sa prostora Kosmeta, imaju preko 35 koreografija najpoznatijih koreografa.

Turneju su pomogli Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije, opština Gračanica i Skupština grada Prištine.

Izvor: Radio Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva