:

:

TV Most

clock

Mart 31, 2015   12:07

0

241

Nastavlja se kršenje prava Olivera Ivanovića

Nakon ispitivanja svedoka optužbe za događaje iz aprila 1999. godine, sudsko veće je odredilo pauzu od skoro mesec dana do nastavka suđenja.

U Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrivici 22. aprila biće nastavljeno suđenje za drugo krivično delo koje se pripisuje lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću. U pitanju su događaji vezani za ubistvo desetak Albanaca u nemirima 3. februara 2000. godine u Kosovskoj Mitrovici.

Tada će, po Vlajićevom mišljenju, tužilac početi ispitivanja još nekoliko desetina svedoka.

„Biće nastavljeno, isto ovako, razvlačenje i gnjavaža“, rekao je Vlajić ističući da u dosadašnjem procesu nije bilo relevantnih svedoka.

„Čim smo dobili sudske spise bilo je jasno da glavni tužilac nema nijedan dokaz, već da optužnicu zasniva na tome što se u javnosti priča i u šta albanska javnost veruje. To se na ovom suđenju za prvu tačku optužnice i potvrdilo. Saslušano je najmanje 20 ljudi, od kojih je 18 reklo da gospodina Ivanovića nije videlo na licu mesta. A i ovi koji su ga videli o tome govore vrlo sumnjivo“, kazao je Vlajić.

Branilac Ivanovića podseća da je glavni svedok optužbe Isa Mustafa jasno rekao da nije video da je Oliver Ivanović naredio ubistvo četvorice Albanaca 14. aprila 1999. godine niti da je za to izdao naredbu, kao i da ne zna da li je on bio komandir te policijske jedinice.

Ovaj se postupak, dodaje Vlajić, vodi u nedostatku bilo kakvog dokaza o krivci Ivanovića, ali je on u poziciji da mora da sačeka kraj suđenja.

Izvor: Radio KiM

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva