:

:

TV Most

clock

Oktobar 11, 2017   12:10

0

264

Nastavlja se dobra saradnja Novog Sada i Gračanice


Gradonačelnik Vučević je uručio knjige „Prvarice“ đacima prvacima, kao poklon građana Novog Sada.



„Radi se o skromnim poklonima ali su jedan lep uvod u početak školovanja i odrastanja naše dece, upoznavanje maternjeg jezika i ćiriličnog pisma. Zahvalan sam svim ljudima iz Gračanice, kao i direktorima škola na gostoprimstvu i bilo je zadovoljstvo upoznati ove sjajne klince iz

četiri prva razreda. Kada vidite ovu decu, ona su vam sigurnost za budućnost, odnosno najbolji pokazatelj kuda treba dalje da idemo. Njihovi osmesi su jedini razlog zašto se borimo i čemu treba da težimo“, rekao je gradonačelnik Vučević za sajt opštine Gračanica.

Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Petar Petković istakao je da nema jačeg i snažnijeg pokazatelja prisustva države Srbije na Kosovu, od prisustva i punog funkcionisanja naših institucija.

„Pored mnogih naših institucija, socijalne politike, zdravstva, lokalne samouprave, kulture, od posebnog značaja su i institucije obrazovanja. Zbog toga smo danas u Gračanici, u školi Kralj Milutin da damo punu podršku svim zaposlenima, pre svega našoj deci. Ono što bih morao

posebno da naglasim, jeste i taj primer lične inicijative, taj osećaj odnosa i ljubavi prema našem narodu, i upravo takav primer podrške nam više godina pruža i gradonačelnik Vučević“, rekao je Petković.

Značaj današnje posete i dodela poklona mališanima, itekako je od velikog značaja. U prilog tome, đaci prvaci otpevali su gostima par pesmica, kao zahvalnost jer i na njih neko misli.


Izvor: TV Most, Opština Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva