:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Oktobar 19, 2015   12:05

0

114

Nastavićemo finansiranje naših institucija na KiM

Đurić je novinarima rekao i da ovo što se trenutno dešava u pregovorima "ne znači da je prestala obaveza Prištine, koja mora najhitnije da usvoji izvršnu uredbu o principima za uspostavljanje ZSO".

On je, posle sednice skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju, na čijem je dnevnom redu bio izveštaj o pregovorima Beograda i Prištine, a koja je bila zatvorena za javnost, naglasio da je svako dalje odugovlačenje Prištine u vezi sa tim -neprihvatljivo.

Đurić je rekao i da je ZSO "kamen na kome gradimo kuću našeg opstanka na Kosovu i Metohiji", naglasivši da će Srbija ostati uz svoj narod u Pokrajini.

"Nastavićemo finansiranje naših institucija, bez obzira kakav je stav pojedinih političara u Prištini povodom toga...", rekao je Đurić.

Naglasivši da finansiranje državnih institucija u Pokrajini neće prestati, on je posebno apostrofirao značaj obrazovanja.

"Srbija neće prestati da finansira svoje institucije na Kosovu i Metohiji, niti će dozvoliti da se onemogućava rad školskog sistema", rekao je Đurić.

Prema njegovim rečima, školski sistem će funkcionisati iako i danas imamo najave da neće biti omogućena slobodna cirkulacija udžbenika u južnoj pokrajini.

Đurić je istakao i da naši ljudi na Kosovu i Metohiji ne treba da budu žrtve političara i medija u južnoj pokrajini, koji ovih dana pokušavaju da ih obeshrabre, istakavši da ih Srbija nikada neće napustiti.

On je naglasio da je tačno da se Srbija nalazi u nepovoljnoj situaciji kada je reč o mnogim procesima i to ne samo ove godine i ne u ovom trenutku, ali da je i tačno da se borimo i da ćemo opstati na Kosovu.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva