:

:

TV Most

clock

Decembar 14, 2015   12:05

0

144

Nastavak sednice Skupštine Kosova u 13 časova

Isti izvor je za agenciju Beta kazao da će prekinuta sednica Skupštine Kosova biti nastavljena u 13.00.

Još nije izvesno da li će predsedništvo Skupštine, koje trenutno zaseda, odlučiti da sa današnje sednice isključi poslanike opozicije, kako je to učinjeno na prethodnoj sednici.

Sednica Skupštine Kosova prekinuta je ranije danas pošto su poslanici Glauk Konjufca i Palj Lekaj aktivirali suzavac u skupštinskoj sali.

Odmah nakon toga predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji je odredio pauzu i sazvao vanrednu sednicu Predsedništva Skupštine Kosova na kojoj će se odlučiti o daljem toku današnje sednice.

Početku sednice je prethodilo koškanje izmedju poslanika Samoopredeljenja i obezbedjenja Skupštine zbog, kako su rekli poslanici Samoopredeljenja, oštre kontrole prilikom ulaska u zdanje parlamenta.

Prema predloženom dnevnom redu danas treba da se razmotri 25 tačaka, od kojih su najznačajnije predlozi zakona o budžetu Kosova za 2016. godinu i zakona o upravljanju javnim finansijama.

Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji je pred sednicu pozvao opoziciju da prisustvuje zasedanju i prekine bojkot rada skupštine.
Opozicija je, medjutim, odlučna da ne dozvoli održavanje sednica Skupštine dok se ne povuku sporazumi o Zajednici srpskih opština i demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom.

Trenutno su zbog izazivanja opšte opasnosti i aktiviranje suzavca na sednicama parlamenta, koji se prema krivičnom zakonu Kosova smatra oružjem, u pritvoru poslanici Samoopredeljenja Aljbin Kurti i Aljbuljena Hadžiju, dok je mera kućnog pritvora izrečena poslanicima Doniki Kadaj Bujupi iz AZBK, Hadžiju Šalji iz Inicijative za Kosovo i poslanicima Samoopredeljenja Fisniku Ismaljiju, Ismajilju Kurtešiju i Fatonu Topaliju.

Ismailji i Topali su prekršili odluku Osnovnog suda koji im je odredio jednomesečni pritvor pošto su danas došli na sednicu Skupštine Kosova.

Izvor: Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva