Vesti
Nastavak dijaloga Beograda i Prištine u utorak

12:44, 13.01.2018

|

Izvor: RTS

Nakon 13 meseci pauze zbog opstrukcije Prištine, tehnički pregovori Beograda i Prištine biće nastavljeni u utorak, potvrđeno je RTS-u u Kancelariji za Kosovo i Metohiju.


Reč je o trodnevnom sastanku, a teme razgovora biće primena postignutih sporazuma, Zajednica srpskih opština, sloboda kretanja i pravosuđe.
Da će pregovori biti nastavljeni u utorak, rekao je ranije danas za medije na albanskom jeziku vođa prištinske delegacije Avni Arifi."U narednim danima ćemo imati više informacija u vezi ovog susreta", dodao je Arifi.Objasnio je da će dijalog sa Beogradom voditi kosovski predsednik Hašim Tači, dok će kosovska vlada imati veću ulogu u sprovođenju postignutih sporazuma.Srpsku delegaciju predvodi direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.Nakon Edite Tahiri, Priština do sada nije imala pregovarača, niti je u novoj vladi imenovala nekog ko će je predstavljati u briselskim pregovorima. Juče je Arifi imenovan za vođu prištinske delegacije u dijalogu sa Beogradom na tehničkom nivou.
 


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design