:

:

TV Most

clock

Januar 16, 2015   10:24

0

190

Naše novine: Železara i ZSO u istom paketu

"Budući da je podrška EU vrlo važna i neophodna kako bismo mogli da preuzmemo dugove Železare od 370 miliona evra, a potom i da Železaru prodamo američkoj kompaniji Esmark, Evropa je u tome videla mogućnost da nezvaničnim ucenama i pritiscima drugačije reši njima neprihvatljiv statut ZSO. Oni žele da se neki delovi izbace, da od njih srpska strana odustane kako bi taj dokument odgovarao Prištini", navodi neimenovani izvor "Naših novina".

Upravo zato, kako se dodaje u tekstu, Srbija pokušava da posao sa Železarom završi do kraja meseca, da bi u februaru u dijalog s Prištinom ušla rasterećena.

Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju sa EU je, naime, zabranjeno državnim novcem finansirati privatni sektor, međutim, kako smatra ekonomski analitičar Miladin Kovačević, EU i MMF neće biti slepo principijelni kada je reč o ovom aranžmanu, budući da ovde nije reč o standardnom privrednom subjektu, već o industrijskom kapacitetu od najvećeg značaja za Srbiju.

"Naše novine" podsećaju da je, u susret nastavku briselskog dijaloga o Kosovu, u javnosti pokrenuta i tema vlasništva nad rudarskog kompleksa "Trepča".

Izvor: Naše novine

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva