:

:

TV Most

clock

Februar 08, 2018   12:05

0

135

"Napokon pečat može u istoriju"


Obradović Jovanović je kazala da su reforme kojima je cilj da se privredi olakša poslovanje sprovedene su u prethodnom periodu, a veliku ulogu u tome ima uvođenje elektronskih servisa.


Prvi put, kako je naglasila, preduzetnici mogu da se registruju elektronski, odnosno ne moraju da odlaze u APR da bi registrovali firmu, a takođe, sve poreske prijave od ove godine mogu da podnose elektronski, te su stvoreni i uslovi za korišćenje elektronske fakture, kao i uslovi da pečat konačno izađe iz upotrebe. 


Ukazuje da je cilj da se nađe najbolji način za redovno informisanje privrednika o reformskim potezima koji će im uštedeti vreme i novac, odnosno, koji će im omogućiti efikasnije poslovanje. 


"Službe Ministarstva privrede su uvek na raspolaganju privrede za sve informacije koje će im pomoći u poslovanju, a važnu ulogu imaju i reginalne razvojne agencije i Privredna komora Srbije. Za nas je veoma važno da privrednici budu upoznati sa ovim novinama i da nemaju predrasude da ih je komplikovano primeniti", rekla je Obradović Jovanović, saopšteno je iz tog resora.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva