:

:

TV Most

clock

Jun 20, 2017   12:05

0

148

Napadač na policijski kombi u Parizu zakleo se na vernost ID

Kako prenosi Rojters, neimenovani izvor je izjavio da je vozač Adam Džaziri (31) koji je u napadu poginuo, dao pismo svom zetu u kom izražava podršku ekstremistima Islamske države koji kontrolišu delove Sirije i Iraka.

AFP je prethodno preneo, pozivajući se na neimenovani izvor, da su u stanu napadača istražitelji pronašli skriveno oružje.

U kući Džazirija, koji je bio na spisku osoba za posmatranje zbog veze sa radikalnim islamistima, pronađeno je najmanje devet komada oružja, uključujući dva pištolja i automatsku pušku Kalašnjikov.

Kako se navodi, do ovog otkrića je došlo nakon što je premijer Eduar Filip bio užasnut zato što je Džaziri mogao da dobije dozvolu za oružje, iako se nalazio na spisku džihadista.

"Ono što u ovom trenutku znam jeste da je prvu dozvolu dobio pre nego što je označen. Niko ne može da bude zadovoljan, pogotovo ne ja, što je Džaziri mogao da poseduje opasno oružje", rekao je Filip u intervjuu za BFM televiziju i RMC radio.

Džaziri je ubijen nakon što je svojim automobilom, u kome je takođe nađeno oružje i kanister benzina, udario u policijski kombi. Nijedan policajac niti prolaznik nije povređen u incidentu.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva