TV Most - Napad na novinarku Radio Beograda na Kosmetu
Vesti
Napad na novinarku Radio Beograda na Kosmetu

16:32, 20.04.2018

|

Izvor: RTS

Tokom posete direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića multietničkom naselju Bošnjačka Mahala, u severnom delu Kosovske Mitrovice, izbio je incident. Naime, jedan Albanac pokušao je da oduzme opremu za snimanje srpskim novinarima, među kojima je bila i novinarka Radio Beograda, pri čemu je došlo do koškanja.


Posetu direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića Kosovskoj Mitrovici pratila je novinarka Radio Beograda 1 Tanja Vujisić.

Posle obraćanja novinarima u multietničkom naselju Bošnjačka Mahala, koje se nalazi u severnom delu grada, došlo je do manjeg incidenta.Grupa Albanaca je pokušala da priđe mestu gde je Đurić bio sa delegacijom.Policija je tada sprečila incident, ali je jedan Albanac iz te grupe krenuo ka grupi srpskih novinarki, među kojima je bila i naš izveštač.Prišao im je i pokušao da oduzme opremu za snimanje. Došlo je do koškanja.U pomoć su im pritekle druge kolege i svi zajedno su se brzo povukli u Severni deo Mitrovice.Sve ovo se dogodilo u prisustvu policije koja nije reagovala.Radio Beograd 1 najoštrije osuđuje pokušaj napada na našu novinarku i zahteva da nadležne institucije reaguju i omoguće predstavnicima medija siguran i neometan rad.
 


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design