:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Jul 12, 2018   16:05

0

228

Najvažnije - neraskidiva veza i uzajamna pomoć


Opština Zvečan svoj dan obeležila je u prisustvu osvedočenih prijatelja. Mnoge opštine iz centralne Srbije i Republike Srpske bratimile su se sa Zvečanom prethodnih godina. I jedni i drugi ističu da će se zajedno boriti za očuvanje interesa srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.


„Ovo je četvrti put da se delegacije ove dve opštine sastaju. Mi iz ÄŒelinca, i svih opština Republike Srpske imamo posebnu emociju prema srpskom narodu na KiM jer je tu temelj i kolevka srpske istorije i srpskog naroda, ovde se srpstvo brani“, rekao je Dejan Kurtinović, predsednik SO ÄŒelinac u Republici Srpskoj i izrazio zadovoljstvom i čast boravkom u Zvečanu.


ÄŒlan Opštinskog veća Grocke Vladimir Teofilović istakao je da njegova opština potencira saradnju izmedju dve bratske opštine.


“I tokom ovog susreta imamo poslovne razgovore. Razmatrali smo razne mogućnosti saradnje u svim oblastima kako bi smo mogli da pomognemo i stanovništvu Grocke i stanovništvu bilo kog dela KiM”, dodao je Teofilović.


Za socijalno ugrožena lica zvečanske opštine gosti iz Stare Pazove obezbedili su humanitarnu pomoć.


“Mislim da je mnogo važnija pažnja i razmišljanje o narodu. Doneli smo 120 paketa za socijalno ugrožene. Mi i u našoj opštini, iako je jedna od najrazvijenijih u Srbiji praktikujemo da pomognemo onima kojima pomoć treba. Doneli smo i 90 lopti za škole koja će obradovati decu”, rekao je Djordje Radinović,  predsednik opštine Stara Pazova.


Delegaciju iz Trebinja predvodio je gradonačelnik ovog grada Mirko Ćurić koji je naglasio da skoro cela Republika Srpska prati šta se dešava sa srpskim narodom na KiM.


“Srećni smo i ponosni što smo danas ovde. Ovde gde srpski narod čuva Kosovo i Metohiju. To je za nas iz Republike Srpske veliki ponos”, rekao je Milorad Arlov, predsednik Odbora za pomoc srbima na KiM RS.


On je dodao da je proteklih godina pomoć Republike Srpske južnoj srpskoj pokrajini velika.


ÄŒelnici opštine Zvečan ističu da je ovo dan za slavlje ali će se već od sutra vratiti redovnim aktivnostima i realizaciji brojnih projekata koji su od velike važnosti za poboljšanje životnih uslova stanovnika.


 

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva