:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Januar 31, 2015   12:05

0

180

Najmanje 7.000 ukrajinskih vojnika u obruču

Snage samoproglašene Narodne Republike Donjecku su upale i zauzele mesto Ugljegorsk, na oko 10 kilometara od Debalceva, gde se nalazilo uporište ukrajinske vojske, i ponudile ukrajinskim vojnicima da se predaju.

Poslanik ukrajinskog parlamenta i komandant dobrovoljnog donjeckog bataljona Semjon Semenčenko naveo je na svojoj fejsbuk stranici da je strateško mesto i uporište ukrajinske vojske na istoku, mesto "Ugljegorsk sada napušteno od strane ukrajinskih snaga".


I čelnik Donjecke Narodne Republike Aleksandr Zaharčenko potvrdio je da je Ugljegorsk zauzet u nasilnoj operaciji pred zoru i da je ponuđeno "neprijateljskim trupama da se predaju, uz obećanje da će im biti pošteđeni životi i da će ih sve vratiti kućama".

Raša tudej navodi da su, u međuvremenu, kijevske vlasti, navodno, ovlastile komandante jedinica ukrajinske vojske na istoku da dezertere ubiju na licu mesta.

Situacija na istoku Ukrajine se naglo pogoršala od 18. januara, kada je ukrajinska vojska pokrenula ofanzivu na teritorije pod kontrolom pro-ruske milicije.

Granatiranja pobunjeničkih gradovima vrši se svakodnevno, uključujući grad Donjeck, dok "zaraćene strane upiru prstom jedni na druge".

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva