:

:

TV Most

clock

Avgust 07, 2016   12:05

0

112

Najmanje 15 mrtvih u olujama i poplavama u Makedoniji

Makedonski sajt Plusinfo.mk prenosi danas da je u nevremenu koje je u subotu uveče zahvatilo Skoplje i okolinu nastradalo najmanje 15 osoba, a kao izvor navodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije.

Žrtve su različite starosti i njihova identifikacija je u toku, a potvrđeno je da su iz regiona Sinđelića, Stajkovaca i Smilkovaca, navodi isti sajt.

Rojters javlja, pozivajući se na neimenovanog policijskog zvaničnika, da je nekoliko osoba poginulo u poplavama tokom noći u Skoplju, uz napomenu da lokalni mediji javljaju da je 15 osoba izgubilo život.

Britanska agencija dodaje da su automobili pod vodom, a da je kružni put oko Skoplja teško oštećen poplavama, dok su neka predgrađa naročito pogođena.

Kiša je jutros stala, ali se večeras ponovo očekuje.

Prema informacijama koje je jutros objavio makedonski Hidrometeorološki zavod, u Skoplju je u poslednja 24 sata izmereno 93 litra vode po kvadratnom metru, prenosi MIA.

Prema prognozama meteorologa, područje Makedonije će i danas ostati pod uticajem vlažne i nestabilne vazdušne mase sa Mediterana, koja će po podne i uveče doneti promenljivo i nestabilno vreme sa grmljavinom, najpre u zapadnim, a potom i u centralnim i severoistočnim delovima, zaključuje makedonska agencija.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva