Vesti
"Najmanja nezaposlenost u poslednjih 25 godina"

14:15, 11.09.2017

|

Izvor: RTS, Beta

Direktor Nacionalne službe zapošljavanja (NSZ) Zoran Martinović izjavio je u Kraljevu da se na evidenciji NSZ trenutno vodi 628.000 nezaposlenih, što je najmanji broj u poslednjih 25 godina.
Foto: Fonet/Nenad Djordjevic
"To je najmanji broj nezaposlenih na evidenciji u poslednjih 25 godina, što je u nekom ranijem periodu bilo nezamislivo", rekao je Martinović.

Prilikom dodele ugovora za subvenciju za samozapošljavanje i stručnu praksu u Kraljevu, Martinović je naveo da se u tom gradu broj nezaposlenih smanjio za devet odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

Prema njegovim rečima, programi subvencija za samozapošljavanje i stručnu praksu koje projektuje Vlada Srbije kroz Razvojnu agenciju Srbije, Ministarstvo privrede i druge potdsticaje kroz NSZ, pokazali su visoke efekte.

"Veoma visoke efekte su ovi programi pokazali, imajući u vidu da je to jedan od faktora koji je doveo do smanjenja nezaposlenih kako u Kraljevu, tako i u celoj Republici", rekao je Martinović.

Naveo je da je od strane lokalnih samouprava izdvojeno oko 500 miliona dinara za programe zapošljavanja, sa kojima je NSZ udružila 450 miliona dinara.

Direktorka NSZ Filijala Kraljevo Snežana Prelić je kazala da se na njihovoj evidenciji trenutno nalazi ukupno 17.127 osoba sa opštinama Raškom i Vrnjačkom Banjom, dok je od ovog broja 11.375 lica iz Kraljeva.

"To je samo jedan deo za programe zapošljavanja, i to je ono što u ovoj godini celoj Srbiji treba da obuhvati blizu 25.000 nezaposlenih lica na našoj evidenciji.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić je izjavio da je program samozapošljavanja podržan od strane NSZ i lokalne samouprave, dobra poruka mladim ljudima da uz kavlitetnu ideje moga da započnu posao.

Oko šezdeset osoba dobilo je danas subvencije za samozapošljavanje, a dvadeset i dvoje njih za obavljanje stručne prakse.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design