:

:

TV Most

clock

Septembar 23, 2018   18:41

0

321

Najavljena obnova Biblioteke Saveza slepih Srbije


Zoran Đorđević je ovom prilikom istakao da su u Srbiji svi građani jednaki i da će nastaviti da se kao resorni ministar bori za prava i još bolje uslove za osobe sa invaliditetom, saopštilo je resorno ministarstvo.





"Ove godine upravo pod geslom "jednaki" Ministarstvo organizuje sajam, koji će se održati na Beogradskom sajmu, a on će prvi put u istoriji, od osnivanja, biti kompletno dostupan osobama sa invaliditetom. Na njemu će biti predstavljene i rukotvorine, umetnička dela upravo osoba sa invaliditetom", rekao je ministar Đorđević.



Stošić je ovom prilikom zahvalio Đorđeviću na dosadašnjem zalaganju i podršci i poklonio mu Brajev sat sa posvetom.



"Ministar Đorđević je uvek tu za nas i osobama sa invaliditetom njegova podrška mnogo znači. Želeli bismo da 15. oktobar, Međunarodni dan slepih i slabovidih obeležimo u prisustvu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, jer je to za nas poseban dan, a njegova pomoć zaista konstantna, ogromna i velikodušna", rekao je Stošić.



Biblioteka Saveza slepih Srbije "Dr Milan Budimir" je počela sa radom 1971. godine, kao baštinik prethodnih institucija koje su se bavile poslom štampanja knjiga na brajevom pismu i snimanjem audio knjiga.



Danas biblioteka funkcioniše u sklopu Saveza slepih Srbije, sa više od šest hiljada naslova u audio formatu sa preko trideset hiljada jedinica, više od pedeset hiljada primeraka knjiga na Brajevom pismu, različitih publikacija na Brajevom pismu i u audio formatima, kao i pet hiljada primeraka na običnom tisku.



Sastanku su prisustvovali i Biljana Barošević, vršilac dužnosti pomoćnika ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom i Jelena Stojanović, sekretar Saveza slepih Srbije.




 


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva