:

:

TV Most

clock

Jun 27, 2017   12:05

0

214

najavljen je 46. SOFEST

Ovogodišnji SOFEST će se održati pod sloganom "Skupljanje (ne)razvejanog perja" i odati počast Aleksandru Saši Petroviću i njegovom delu Skupljači perja, jednom od najznačajnijih filmova jugoslovenske kinematografije.

Biće prikazana 24 filma, od čega će 19 biti u konkurenciji za jednu od nagrada,
U takmičarskom programu nalaze se filmovi: Zona Zamfirova II deo, Dnevnik mašinovođe, Vetar, Povratak, Ime: Dobrica, Prezime: Nepoznato, Kozje uši, Stado, Igla ispod praga, Ona je živa, Slepi putnik na brodu ludaka, Santa Maria della Salute, Afterparti, Naši očevi, majke i njihova deca, Sporazum, Jesen samuraja, Biser Bojane, Inkarnacija, Vojna akademija: Novi početak i Rekvijem za gospođu J.

Stručni žiri u sastavu: reditelj i predsednik AFUN-a Mirko Beoković, glumica Vesna Čipčić i reditelj Milan Todorović, odlučivaće o tome ko će poneti Grand Prix za najbolju režiju, nagrade "Bata Živojinović" za najbolju mušku i žensku ulogu, kao i priznanje za najbolji film.

Odbor festivala doneo je odluku da ove godine uruči specijalno priznanje za doprinos filmskoj umetnosti Oliveri Katarini.
Festival će i najmlađima koji će 5, 6, i 7. jula od 11h moći da uživaju u projekcijama filmova za decu.

Izložba fotografija, plakata i dokumenata "50 godina Skupljača perja" biće otvorena 4. jula u 19.15h nakon čega će u 19.30h uslediti svečano otvaranje festivala. Sopotom će, tradicionalno, prodefilovati autori i glumci filmova koji će biti prikazani u narednih pet dana, a svečanost će upotpuniti nastup KUD Kosmaj iz Sopota, a najavljen je i veličanstveni vatromet.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva