:

:

TV Most

clock

Septembar 15, 2018   14:48

0

240

Naidu: Indija podržava teritorijalni integritet Srbije


Srbija je, rekao je Naidu u zajedničkom obraćanju medijima sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, prva zemlja na početku njegovog obilaska Evrope.



"Uverio sam predsednika Vučića da Indija nastavlja da podržava teritorijalni integritet i suverenitet Srbije i da nema nikakavog razmišljanja o promeni tog stava", predočio je on i zahvalio na podršci Srbije interesima Indije u UN.



Naidu je konstatovao prijateljske i srdačne odnose dve zemlje, uz uverenje da će oni dalje jačati, posebno u oblasti ekonomskih, ali i svih drugih oblasti.



Indijski potpredsednik je ukazao da dve zemlje imaju istorijske i specijalne odnose, kao suošnivači Pokreta nesvrstanih, odnose zasnovane na uzajamnom poverenju, razumevanju i podršci, te podsetio da obe zemlje obeležavaju 70 godina od uspostvljanja diplomatskih odnosa. 



Rekao je da je sa predsednikom Srbije imao razgovore o svim važnim aspektima bilateralnih odnosa i regionalnim pitanjima od zajedničkog inetersa i da su iskazali posvećenost da i dalje rade razvijanju i produbljivanju prijateljskih odnosa , a posebno u ekonomskoj saradnji. 



On je kao glavne aspekte naznačio saradnju u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, odbrane, IT, nauke, turizma. . . i izrazio zadovoljstvo investicijama indijskih kompanija u Srbiju. 



Pozdravio je i današnje potpisivanje dva sporazuma, a posebno u oblasti vazdušnog saobraćaja naglasivši da će to umnogome pomoći povećanje broja turista sa obe strane, što povlači i vehu razmenu i ljudi i dobara i jača sve veže. 



Kako je istakao, Srbija i Indija imaju blisku saradnju u UN, a posebno je naglasio značaj saradnje u borbi protiv terorizma, za koji je rekao da nema religiju i da je globalna pretnja, protiv koje treba da se svi zajedno borimo. 



"Vaš predsednik je rekao da je Srbija mala zemlja. Ne, nije. Možda po veličini, ali je njen narod visok i ima i visokog predsednika", našalio se Naidu i dodao da je siguran da su stremljenja naroda ispunjena i da će Srbija dalje da se vine u visine i nastavi proces razvoja.


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva