:

:

TV Most

Foto: kallxo

clock

Decembar 16, 2017   12:05

0

231

Nagrade novinarima za izveštavanje o ljudskim pravima


Tvrdišić je dobio treću nagradu za kratki tv dokumentarac koji govori o položaju žena žrtava nasilja na severu Kosova, nedostatku sigurne ženske kuće u ovom delu Kosova i radu mitrovičkog Centra za preventivno delovanje i zaštitu žena od nasilja.



Ovaj dokumentarac emitovan je na TV Mir u Leposaviću a radijska forma iste priče prethodno je emitovana na Radiju Kontakt plus. Kameru i montažu nagrađenog dokumentarca potpisuje Dejan Simićević. 



Ambasadroka Holandije na Kosovu Gerrie Willems izjavila je na svečanosti u Prištini da je izveštavanje o ljudskim pravima važno kako bi se podigla svest o ovom osetljivom pitanju. 



Kosovski ombudsman Hilmi Jašari istakao je da novinari mogu imati pozitivnu ulogu u podizanju svesti građana kada je u pitanju promocija zaštite ljudskih prava i da ne može biti adekvatne zaštite ljudskih prava bez adekvatne promocije istih. 



Direktorka BIRN-a Jeta Džara izrazila je zadovoljstvo što se novinari na Kosovu bave sve više i temom ljudskih prava i istakla da je žiri imao puno posla kako bi izabrao tri najbolja rada među 25 pristiglih na konkursu. 



Prva nagrada pripala je Dafini Halili iz “Kosovo 2.0” a druga Leonidi Molliqaj iz “PreportR”.



Nagrade su podeljene u okviru projekta "OmbudsWatch - Promovisanje uloge Ombudsmana na Kosovu“, podržanog od strane Ambasade Holandije na Kosovu i implementiranog od strane BIRN-a i ACDC-a.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva