:

:

TV Most

Foto: Radio Gračanica

clock

Maj 26, 2015   12:05

0

190

Nagrade najuspešnijima iz veronauke

„Ovo je prvi put da organizujemo jedno ovakvo takmičenje i verujem da će ovo biti podsticaj našim učenicima za dalje upoznavanje svega onoga o pravposlavlju što nisu imali prilike da saznaju čak ni od svojih roditelja. Zahvalio bih se gradonačelniku opštine Gračanica Vladeti Kostiću od koga smo dobili podršku i koji je svojim prisustvom dao na značaju jednom ovakvom događaju“, rekao je prvi paroh gračanički Branislav Sekulić.

Prvo mesto na takmičenju osvojila je Smiljana Jovanović, drugoplasirana bila je Kristina Prica, dok je na trećem mestu bila Sofija Stanković.

Najuspešnijim učesnicima takmičenja nagrade je uručio gradonačelnik Gračanice Vladeta Kostić, koji je istakao da mu zadovoljstvo što podržava jedano ovakvo takmičenje.

„Pravoslavna vera i naša crkva je upravo ono što nas je održalo na ovom prostoru jer da toga nije bilo Srba više ne bi bilo ovde. Kao što znamo, mi malo stariji nismo bili u prilici da se tokom školovanja upoznajemo sa svojom verom, a našim roditeljima je čak i zabranjivano da slave krsnu slavu i upravo zbog toga mi je drago što je našoj deci pružena takva prilika“, naglasio je Kostić.

Takmičenje iz veronauke biće nastavljeno i na opštinskom nivou.

Izvor: Radio Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva