:

:

TV Most

clock

Oktobar 20, 2017   12:05

0

207

Nadgrobni spomenik u Novom Pazaru skladu sa verskim ubeđenjem




U postupku koji je sproveden po pritužbi Grujićeve, poverenica Brankica Janković je dala mišljenje da je novopazarsko JKP "Gradska čistoća" izvršilo akt diskriminacije na osnovu ličnog svojstva člana porodice Nelice Grujić - verskog ubeđenja.



Naime, ovo preduzeće iz Novog Pazara nije dozvolilo podnositeljki pritužbe da postavi nadgrobni spomenik za pokojnog oca u obliku piramide na groblju kod Petrove crkve u Novom Pazaru, već ju je uslovilo da izabere jedan od pet tipova nadgrobnih spomenika u obliku krsta.



Poverenica je uz mišljenje dala preporuku da "Gradska čistoća" iz Novog Pazara uputi pisano izvinjenje i omogući Nelici Grujić da postavi nadgrobni spomenik u skladu sa verskim ubeđenjima svog pokojnog oca, kao i da ubuduće vodi računa da u okviru svojih redovnih poslova i aktivnosti ne krši propise o zabrani diskriminacije. 



"S obzirom da ni posle opomene JKP Gradska čistoća Novi Pazar nije postupilo po preporuci, poverenica za zaštitu ravnopravnosti, u skladu sa Zakonom o zabrani diskriminacije, o tome obaveštava javnost", ističe se u saopštenju.





 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva