:

:

TV Most

Foto: mc.rs

clock

Novembar 25, 2015   12:05

0

138

Nadamo se da Srbi neće biti kolateralna šteta

Evidentno je da na Kosovu postoje strukture koje žele da destabilizuju situaciju ovde, ja se ipak nadam da je po sredi sukob vlasti i opozicije, i podržavamo svačije demokratsko pravo da na miran i dostojanstven način na protestima izrazi svoje nezadovoljstvo.

Istovremeno se nadamo, rekao je Simić, da prilikom protesta kosovske opozicije koji su najavljeni za 28. novembar, neće biti inicidenata i da niko neće pokazivati prstom na srpsku zajednicu.

"Nadamo se da Srbi neće biti kolateralna šteta tih demonstracija, kao što se to često dešavalo prilikom nekih ranijih izliva nezadovoljstava na Kosovu", kazao je Simić.

Poslanički klub Srpske liste održao je danas u Prištini redovni sastanak, na kojem je Simić sa članovima ovog poslaničkog kluba razgovarao o tačkama dnevnog reda za narednu sednicu i problemima.

Kosovska opozicija traži poništavanje Briselskog sporazuma koji se odnosi na formiranje Zajednice srpskih opština i sporazuma o demarkaciji granice sa Crnom Gorom.

Trojica lidera parlamentarne opozicije u kosovskom parlamentu, Ramuš Haradinaj, Fatmir Ljimaj i Visar Imeri, odlučili su da novi protest opozicija održi 28. novembra.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva