:

:

TV Most

clock

Novembar 06, 2015   12:05

0

113

Naći rešenje u skladu sa Zakonom

Pozdravljamo svako rešenje koje bi bilo u skladu sa zakonom i vodilo boljitku. Ne sumnjajte da će se naći zadovoljavajuće rešenje, baš onako kako je to rekao premijer Aleksandar Vučić, rekao je Mirković u emisiji "Oko"
Radio-televizije Srbije.

Vučić je danas izjavio da Vlada, u slučaju Tanjuga, ne može da krši zakon, ali da će se gledati da se taj problem rešava "sui generis".

Na pitanja kakvo bi sada rešenje moglo da se pronađe, Mirković je rekao da je još "rano komentarisati izjavu Vučića" i dodao da je bitno da taj proces vode Agencija za privatizaciju i menadžment Tanjuga.

Sekretar Udruženja novinara Srbije Nino Brajović, koji je takođe gostovao u "Oku", ocenio je da predlog premijera Vučića liči na neki oblik javno-privatnog partnerstva, što nije u skladu sa odredbama Zakona o informisanju i medijima.

Prema mišljenju Brajovića, problem sa Tanjugom je, zbog zakona o tom javnom preduzeću, to što su zaposleni ostali uskraćeni za besplatan prenos akcija, za razliku od drugih neprodatih medija, kojima je to bilo omogućeno.

Izvor: FoNet

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva