:

:

TV Most

clock

Maj 11, 2017   12:05

0

138

Na Sajmu više od 1.500 izlagača

On je na konferenciji za novinare na kojoj je najavljena ta sajamska manifestacija, rekao da je Poljoprivredni sajam u izlagačkom delu za deset odsto veći od prošlogodišnjeg, koji je za isto toliko bio veći od prethodnog, što govori da je trend rasta broja izlagača i rasta povećanja zakupljenog izlagačkog prostora nastavljen.

"Sa jedne strane EU još uvek ima sankcije za Rusku Federaciju, a sa druge, istočne zemlje Kina, Indija, pa i Belorusija traže put ka Evropskom tržištu, stoga je Novosadski sajam praktično postao neka vrsta mosta između istoka i zapada", rekao Cvetković.

Zemlja partner ovogodišnjeg Poljoprivrednog sajma je Bosna i Hercegovina, a Cvetković je podsetio da robna razmena između Srbije i BiH prelazi milijardu i po evra, napomenuvši da je Sajam šansa da se kompanije iz obe zemlje dodatno povežu i umreže.

Po Cvetkovićevim rečima na ovogodišnjem Poljoprivrednom sajmu biće organizovano deset kolektivnih izložbi, a po prvi put objedinjeno će se predstaviti Italija, Francuska i Albanija.

"Izložba poljoprivredne mehanizacije predstaviće najsavremenije kombajne, traktore, priključnu poljoprivrednu mehanizaciju, a posetioci će imati priliku da uz brojne pogodnosti banaka i fondova obnove svoju mehanizaciju. Promet mehanizacije u Srbiji u 2016. godini bio je 60 miliona evra, a od toga je na prošlogodišnjem Poljoprivrednom sajmu ostvaren promet od 20 miliona evra", istakao je Cvetković najavivši da će i ove godine poljoprivrednici imati brojne pogodnosti kada je reč o kupovini mehanizacije.

Cvetković je najavio da će na izložbi stoke biti 300 grla više nego prošle godine kada ih je bilo 1.200, te da će na Nacionalnoj izložbi stoke biti pokrenut novi projekat- aukcijska prodaja najboljih grla domaćeg geofonda.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva