:

:

TV Most

clock

April 09, 2015   12:05

0

172

Na putevima se očekuje pojačan saobraćaj

Kako je saopštio Auto moto savez Srbije (AMSS), povećana opreznost vozačima se savetuje na svim putevima trasiranim kroz stenske useke i klisure zbog učestale pojave odrona.

Prema podacima Uprave granične policije, zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima kreću se u intervalima od 15 do 30 minuta.

Za mnoge poslednji radni dan u nedelji, a i početak uskršnjeg raspusta u osnovnim i srednjim školama će biti još jedan od razloga da mnogi već sa prvim popodnevnim satima krenu na put ka mestima gde će provesti uskršnje praznike.

To će sigurno biti uzrok pojačanog saobraćaja na autoputevima, putevima prvog i drugog reda, kao i na svim prilazima turističkim mestima i vikend naseljima.

Na putevima u planinskim predelima vozače očekuju zimski uslovi vožnje, zbog snega kojeg ima na kolovozima u višim predelima Valjeva i Užica, na području Bajne Bašte, Nove Varoši, Prijepolja, Ivanjice, Sjenice i Kopaonika.

Javno preduzeće "Putevi Srbije" i Sektor naplate putarine će zbog predstojećih uskršnjih praznika intenzivirati rad na naplatnim stanicama kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila zbog povećanog saobraćaja na putevima u Srbiji, posebno na autoputevima pod naplatom.

U cilju efikasnijeg obavljanja poverenih poslova, sprečavanja zastoja i bržeg protoka vozila na naplatnim stanicama, izvršene su sledeće pripreme.

Obezbeđen je dovoljan broj inkasanata. Svi kanali za naplatu putarine kao i distribuciju kartica biće u funkciji 24 časa dnevno bez minuta pauze.

Inkasanti će imati dovoljno sitnog novca za vraćanje kusura. Svi šefovi odseka i njihovi pomoćnici biće dežurni na terenu, obilaziće naplatne stanice i kontrolisati organizaciju rada, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva