:

:

TV Most

Foto: Privredna komora Srbije

clock

Januar 15, 2015   22:17

0

204

Na proleće počinje izgradnja pet objekata Tenisa

"Sada se ide u odabiranje tačnih lokacija gde će se graditi prvih pet velikih farmi nemačke kompanije "Tenis", mešaonica stočne hrane i fabrika za preradu mesa - to su neki koraci koji su pred nama", rekao je Čadež u izjavi za Drugi dnevnik RTS -a.

PKS je ranije danas saopštila da će "Tenis", najveći privatni proizvođač mesa u Evropi, do kraja ove nedelje osnovati preduzeće u Srbiji.

Delegacija "Tenisa" je na današnjem sastanku sa predstavnicima nadležnih državnih institucija i PKS razgovarala o realizaciji poslovnih planova, navedeno je u saopštenju.

Predstavnik Tenisa, Ulrih Greve, izjavio je da nakon osnivanja firme u Srbiji kompanija planira velika ulaganja.

Predstoje velika ulaganja u farme svinja, pogone za proizvodnju stočne hrane, a kasnije, nakon dostizanja potrebnog obima primarne proizvodnje, i u fabriku za preradu mesa po "Tenis" standardima za domaće, regionalno i svetsko tržište. "Jedan od naših strateških ciljeva je saradnja sa dobavljačima iz Srbije i prenos znanja srpskim proizvođačima", rekao je Greve.

Tom prilikom, Čadež je naveo da su investicije nemačke kompanije od strateškog su značaja za oporavak domaće stočarske proizvodnje, podizanje tehnološkog nivoa, jačanje konkurentnosti srpske poljoprivrede, uključivanje naših proizvođača u "Tenisov" lanac i povećanje srpskog izvoza.

"Farme i pogoni "Tenisa", uveren sam, postaće model za izgradnju i osavremenjivanje postojećih objekata i postrojenja u Srbiji", rekao je Čadež.

Sastanku u PKS danas su prisustvovali i predsednik Nemačko -srpskog privrednog udruženja Ronald Zeliger, kao i predstavnici Delegacije nemačke privrede u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva