:

:

TV Most

Foto: ilustracija

clock

Jul 14, 2018   16:11

0

239

Na prodaju 23 nepokretnosti Vojske Srbije


Najvredniji je vojni kompleks "Medoševac" u Nišu, koji je ponuđen po početnoj ceni od 1,426 miliona evra, zatim vojni kompleks u ulici Voje Dulić u Požarevcu, po ceni od 1,262 miliona evra, kompleks "Mira" u Leskovcu, sa cenom od 1,086 miliona evra.


 


Takođe, na prodaju je i kompleks u Ostružnici na Čukarici, po ceni od 940.194 evra i vojni kompleks "Lečilište Avala", po početnoj ceni od 586.200 evra.


Na prodaju su, između ostalog, i vojni kompleks "Klub VS" u Aleksincu, skladište „Potok Mesić - Belocrkvanski put” u Vršcu, kasarna „"Dobočaš"“ u Irigu, vojni kompleks „"Bukovac”" u Petrovardinu, vojni kompleks strelište "Iline vode" u Kragujevcu, "Vila Katarina", po nameni skladište u Knjaževcu, poslovni prostori na više lokacija.


 


Vojni kompleks "Medoševac", skladište pogonskog goriva u Nišu čini osam objekata, površine 791.53 kvadratnih metara i zemljište površine 39.594 kvadrata.


 


Na prodaju je i vojni kompleks u ulici Voje Dulić, po nameni Klub Vojske u Požarevcu, površine 1.592 kvadrata, sa zemljištem površine 8,9 ari, kao i kompleks "„Mira"“, skladište u Leskovcu, koji čine 15 vanknjižnih objekata, površine 3.621 metara kvadratnih i zemljište ukupne površine 5,98 hektara.


Oglašen je i vojni kompleks "„Reka Ostružnica - Sektor 2"“, skladište u Beogradu na Čukarici, površine 89.932 metara kvadratnih, kao i vojni kompleks "Lečilište Avala", kasarna u Beogradu-Voždovac, koji čini šest objekata, površine 677.91 kvadrata, sa zemljištem površine 175.519 kvadrata.


 


Pojedine kasarne i objekti prodaju se po sniženim cenama, pošto na prethodnim pozivima za kupovinu nije bilo zainteresovanih.


 


Za pojedine objekte, poput "Medoševca", u Ostružnici i Avali, se pretpostavlja da su tokom NATO bombardovanja zagađeni neeksplodiranim ubojnim sredstvima, da nisu ispitani i očišćeni od neeksplodiranih ubojnih sredstava i troškovi ispitivanja i čišćenja padaju na teret kupaca.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva