:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Septembar 25, 2017   12:05

0

137

Na Prištinskom univerzitetu u toku treći upisni rok



Svršeni srednjoškolci koji do sada nisu uspeli da upišu željeni fakultet, u trećem upisnom roku mogu da pokušaju na nekom na kojem još uvek ima slobodnih mesta.



Ove godine interesova nje za Prirodno-matematički fakultet je veće nego ranije.



„Prirodno-matematički fakultet je, u dosadašnja dva upisna roka, upisao ukupno 121 studenta od 130 budžetskih mesta koliko smo imali na raspolaganju. Ove  školske godine interesovanje za PMF je izuzetno dobro i neki smerovi koji ranijih godina nisu bili potpuno popunjeni, ove godine već u prvom upisnom roku sva budžetska mesta su popunjena, kao što je odsek za fiziku“, rekao je Nebojša Denić, prodekan PMF u Kosovskoj Mitrovici.



 Denić je dodao da je u toku treći upisni rok i izrazio očekivanja da će i preostalih 9 mesta na budžetu sigurno biti popunjena.



 “Ostalo je još par mesta na odseku za biologiju, hemiju, geografiju i jedno ili dva mesta na odseku za informatiku”, objasnio je Denić.



Na deset fakulteta Prištinskog univerziteta tokom prva dva upisna roka upisano je 1224 studenta što je manje nego ranijih godina. Slobodnih mesta za studiranje o trošku države ima 93 a za samofinansirajuće studente ostalo je 447 mesta.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva