Vesti
Na ovogodišnjoj Koloniji "Zlakusa 2017" 13 umetnika

20:16, 05.08.2017

|

Izvor: Tanjug

Tradicionalna, 22. Međunarodna kolonija umetničke keramike „Zlakusa 2017“, biće održana od 8. do 18. avgusta, a kako su saopštili organizatori, učestvovaće 13 umetnika iz osam zemalja.
Foto: TOU
"Međunarodna kolonija umetničke keramike Zlakusa predstavlja jedan od najznačajnijih kulturnih događaja u gradu Užicu koja se održava svake godine. Ona ima i međunarodni karakter na koji smo jako ponosni. Ova manifestacija predstavlja jedinstven spoj tradicionalnog zanata, lončarstva, i savremenih tendencija u umetnosti", rekao je član Gradskog veća zadužen za društvene delatnosti Petar Blagojević.

On je naveo da je do sada više od 300 umetnika posetilo ovu koloniju, neki od njih su po prvi put i Srbiju i Užice i Zlakusu i to je nešto što je dodatna vrednost čitave te manifestacije.

Predsednik Udruženja i autor projekta „Keramika Zlakusa“, Sofija Bunardžić, istakla je da će ove godine Zlakusa ugostiti umetnike iz Tunisa, Egipta, Meksika, Španije, Hrvatske, Turske, Grčke i Srbije, objavljeno je na sajtu grada Užica.

„Na ovoj 22. koloniji imaćemo umetnika iz još jedne zemlje koja do sada nije imala učesnika, to je Tunis, tako da za ove 22 godine, imamo učešće umetnika iz 33 države“, izjavila je Bunardžić.

Ona je rekla da je domaćin ovogodišnje Kolonije lončar-grnčar Milan Savić.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design