:

:

TV Most

clock

Maj 26, 2017   12:05

0

156

Na konferenciji u Prizrenu potpisan memorandum o saradnji

Projekat „Društveno-ekonomska stabilizacija etničkih manjinskih i većinskih zajednica na Кosovu“ traje do 31. decdembra 2019. godine. Ovaj, trogodišnji projekat ima za cilj da stvori uslove za održivi život, zapošljavanje i razvoj pripadnika manjinskih i većinskih zajednica kroz podršku postojećim mikro i malim preduzećima, poslovnim poljoprivrednim udruženjima, ali i onim licima koji prvi put pokreću svoj posao.

Da bi ostvarili ove ciljeve, PREDA Plus i ASB sprovode projektne aktivnosti u saradnji sa 11 opština u kojima se ovaj projekat sprovodi: Gračanica, Istok, Кlina, Lipljan, Leposavič, Mališevo, Mitrovica, Novo Brdo, Prizren, Suva reka i Štrpce.

Opštinu Gračanica su na konferenciji prestavljali direktor administracije Saša Sekulić, direktor poljoprivrede i šumarstva Dragiša Stojanović i savetnik za ekonomski razvoj Dejan Mitić.

Osim opštinskih zvaničnika, na konferenciju su bili pozvani i predstavnici poslovnih i poljoprivrednih udruženja, kao i udruženja poslovnih žena iz pomenutih opština.

Na kraju konferencije, predstavnici 11 opština su sa predstavnicima projekta „Društveno-ekonomska stabilizacija etničkih manjinskih i većinskih zajednica na Кosovu“ potpisan memorandum o saradnji.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva