:

:

TV Most

Foto: RTV Puls

clock

April 26, 2018   18:05

0

281

Na KiM otvorena farma za tov svinja, donacija Gujona


 „Nova farma obezbediće narodnim kuhinjama redovno snabdevanje mesom, kao i nova radna mesta. Za sada će biti zaposleno pet novih radnika. Takođe, za nekoliko meseci u planu je otvaranje i farme za tov živine“, naglasio je Arno Gujon.  


Trenutno na farmi  ima 100 svinja, a uskoro se očekuje dopremanje još 50 zahvaljujući Fondaciji B92.


 „Ovao je veliki dan za sve Srbe na Kosovu, jer se, nažalost, svakim danom sve više povećava broj korisnika narodnih kuhinja. Ima ih više od dve hiljade“, rekao je vladika Teodisije.


Svečanosti otvaranja nove farme prisustvovali su i Svetlana Stević, pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Zoran Bojović, ministar za lokalnu samoupravu u ostavci Ivan Todosijević, predsednici novobrdske i klokotske opštine, Svetislav Ivanović i Božidar Dejanović, kao i predstavnici HO Srpsko sabranje Baštionik iz Republike Srpske.


Inače, u Eparhiji raško-prizrenskoj za potrebe narodnih kuhinja, pre farme svinja, zahvaljujući, pre svega, Humanitarnoj organizaciji Solidarnost za Kosovo i njenom osnivaču Arno Gujonu, otvorene su i farme koza, krava, tovnih bikova, kao i pogon za preradu voća i povrća. 

Izvor: RTV Puls

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva