:

:

TV Most

Foto: Beta

clock

Jul 16, 2015   12:05

0

139

Na Horgošu se čeka 60 minuta

U saopštenju se navodi i da povoljne vremenske prilike omogućavaju nesmetano obavljanje saobraćaja.

Prema podacima Uprave granične policije zadržavanja putničkih vozila na našim graničnim prelazima kreću se u intervalima do 30 minuta, osim, na Horgošu, putnička vozila, na ulazu u Srbiju čekaju oko 60 minuta.

Iz AMSS preporučuju vozačima da koriste manje frkventne granične prelaze sa Mađarskom, Bački Breg i Kelebija, a samo za putnička vozila od sedam do 19.00 sati otvoreni su prelazi Bajmok, Bački Vinogradi i Đala.

Sa Hrvatskom na Batrovcima na ulazu u Srbiju zadržavanja su oko 60 minuta, a na izlaznim rampama oko 30.

Iz AMSS-a ukazuju da je u toku turistička sezona kada je vreme zadržavanja na graničnim prelazima promenljivo i relativno.

U saopštenju se navodi i da povoljne vremenske prilike omogućavaju nesmetano obavljanje saobraćaja, a iz AMSS apeluju na vozače da pre puta prekontrolišu tehničku ispravnost vozila i provere da li imaju sve od potrebnih međunarodnih dokumenata za zemlju u koju putuju.

'Na put krećite isključivo odmorni, a u vožnji pravite češće pauze', navodi se u saopštenju.

Prema informacijama JP Putevi Srbije na deonicama na kojima su započeti radovi, režim saobraćaja je izmenjen i usporen, pa je savet vozačima da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju i brzinu kretanja vozila prilagode datim uslovima na putu.

Iz AMSS ističu i da su rezultati tradicionalne letnje akcije 'Ispravno vozilo -bezbedno vozilo', koju već 26 godina organizuju sa Upravom saobraćajne policije MUP-a i Asocijacijom tehničkih pregleda pokazali da od 5.000 besplatno pregledanih automobila, 39 odsto ima neku neispravnost.

U saopštenju se navodi i da je u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Auto moto savez Srbije počeo sa sprovođenjem akcije posvećene ratnim i mirnodopskim vojnim i civilnim osoboma sa invaliditetom.

Tako će u narednih godinu dana, koliko će trajati akcija, 17.000 vojnih i civilnih osoba sa invaliditetom rata u zemlji, imati pravo na besplatan tehnički pregled u okviru mreže AMSS, uz polisu AMS Osiguranja od autoodgovornosti i 50 odsto popusta na kupovinu Super članskog paketa AMŠ, kojim ostvaruju besplatne usluge i velike uštede na putevima Srbije i kontinentalne Evrope.

U saopštenju se navodi i da prema podacima iz Uprave saobraćajne policije prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirano 98 saobraćajnih nezgoda, u kojima su 43 osobe povređene, a tri osobe su smrtno stradale.

Istovremeno, u Beogradu su zabeležene 53 saobraćajne nezgode, u kojima je 18 osoba povređeno, a jedna osoba je smrtno stradala.

Izvor: B 92

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva