:

:

TV Most

clock

Jul 21, 2015   12:05

0

141

Na graničnim prelazima se čeka do 40 minuta

Kako je saopštio jutros Auto moto savez Srbije (AMSS), na putevima je manji broj vozila, ali i dalje je pojačan intenzitet saobraćaja ka Crnoj Gori i Makedoniji.

Vozačima se savetuje da u periodima pojačanog saobraćaja koriste manje frekventne granične prelaze sa Mađarskom, Bački Breg i Kelebija.

Samo za putnička vozila od sedam do 19 časova otvoreni su granični prelazi Bajmok, Bački Vinogradi i Đala, a sa Hrvatskom granični prelaz Šid.

Zbog temperatura, koje će se u najtoplijem delu dana kretati i preko 35 stepeni, vozačima se savetuje da se zaustave i naprave pauzu u vožnji u slučaju prvog znaka umora.

Vozačima se savetuje da koriste vodu za osveženje tokom vožnje i izbegavaju putovanje u najtoplijem delu dana.

Rezultati tradicionalne letnje akcije AMSS "Ispravno vozilo - bezbedno vozilo, koju već 26 godina AMSS organizuje sa Upravom saobraćajne policije MUP Republike Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda, pokazali su da, od 5.000 besplatno pregledanih automobila, 39 odsto ima neku neispravnost.

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirane su 92 saobraćajne nezgode u kojima je 35 osoba povređeno, a jedno lice je smrtno stradalo.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva