:

:

TV Most

Foto: ilustracija

clock

Jun 14, 2017   16:17

0

162

Na centralnom Kosovu 439 učenika polaže završni test

Prvog dana učenici su rešavali testove iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, drugog dana radiće test iz matematike, a trećeg dana kombinovani test, s pitanjima iz pet predmeta biologije, geografije, istorije, fizike i hemije. Preliminarni rezultati biće objavljeni 18. juna, a konačni 23. juna.

Raspored učenika po školama biće objavljen 3. jula nakon čega sledi upis učenika u srednje škole 4. i 5. jula.

Prema planu odeljenja Ministarstva prosvete za Kosovski okrug u Gračanici za upis u prvi razred u deset srednjih škola na ovom području predviđeno je 550 mesta, od toga 450 mesta za četvrti stepen i 100 za trogodišnja zanimanja, što je znatno više od broja svršenih osmaka, istakao je Duško Maksimović, samostalni savetnik Ministarstva prosvete na KiM.

„Na teritoriji centralnog Kosova završni ispit polaže ukupno 439 učenika u četiri punkta: u OŠ „Kralj Milutin u Gračanici“, OŠ „Knez Lazar“ u Donjoj Gušterici, u OŠ „Staja Marković“ u Štrpcu i u osnovnoj školi u Prilužju. Učenici su imali pripremnu nastavu, koja se održavala do juče“, naglasio je Maksimović.

Kao i ranijih godina na centralnom Kosovu najveće interesovanje svršenih osmaka je za Medicinsku školu, zatim slede Gimnazija i Ekonomska škola.

Izvor: Radio Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva