:

:

TV Most

clock

Februar 20, 2018   12:05

0

269

Na beogradskom Sajmu turizma 1.200 izlagača

Istovremeno se organizuje i 9. Međunarodni sajam vina Beowine, 14. Međunarodni sajam hotelsko ugostiteljske opreme Horeka - oprema i 14. Sajam suvenira, navodi se u saopštenju Beogradskog sajma.

"Naš ovogodišnji cilj je jačanje poslovne posete, u čemu će nam pomoći 1.200 izlagača iz 55 država. Oni će svoju ponudu prezentovati na 15 hiljada kvadrata, a posebno smo ponosni na dve činjenice, a to je što su među učesnicima četiri nove države i što je Grčka ovogodišnja "zemlja partner", izjavila je generalna direktorka Beogradskog sajma Danka Selić.

Predsednica Organizacionog odbora sajma turizma Renata Pindžo je istakla da se sajam izuzetno dobro kotira na lestvici sajamskih manifestacija koje se bave turizmom u regionu i ovom delu Evrope.

"Na ovoj manifestaciji, veoma važnoj za razvoj domaćeg turizma, primetna je sve bogatija ponuda Srbije, u kojoj se može provesti lep produženi vikend, ali i čitav godišnji odmor", izjavila je Pindžo.

Sajam turizma će, prema rečima direktora Turističke organizacije Beograda (84, TOB) Miodraga Popovića, biti mesto razgovora i dogovora o regionalnoj saradnji.

"Očekujemo veliki broj gostiju sa svih strana, ali i iz Beograda. Ciljevi su visoko postavljeni, ali ne sumnjam ni u ostvarivanje novih rekordnih rezultata", izjavio je Popović.

Prošle godine je sajam, koji se ove godine održava pod sloganom "Odmor te čeka", posetilo preko 75 hiljada posetilaca, a kojima će se ove godine u halama 1, 1a, 2a i 4 predstaviti najznačajnije turističke agencije, savezi i organizacije, hoteli, turistički centri, vazduhoplovne kompanije, međunarodni turoperatori.

Pored već tradicionalnih gostiju, svoju turističku ponudu prvi put će predstaviti Južnoafrička Republika i Maroko, a posetioce očekuju ekskluzivne sajamske cene i popusti od 5 do 50 posto na aranžmane.

 

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva