:

:

TV Most

clock

Jul 22, 2017   12:05

0

114

Na Batrovcima se čeka četiri sata, na Horgošu kilometarske kolone

S obzirom na to da je danas prvi dan vikenda, a i zbog velikog broja stranih državljana koji prolaze kroz našu zemlju ka Crnoj Gori, Makedoniji i Bugarskoj, gužve na granicama od jutros su velike, a tokom dana biće sve gore.

Na Batrovcima četiri sata

Iz Auto-moto saveza Srbije (AMSS) kažu da se danas očekuje veliki priliv vozila na svim graničnim prelazima, a da je trenutno najveća gužva na graničnom prelazu Batrovci.

Kako nam je rečeno u AMSS i dalje je najgore na prelazu Batrovci, na granici sa Hrvatskom, gde su čekanja ukupno najmanje oko četiri sata. Naime, i sa jedne i sa druge strane kolone su ogromne, tako da se na oba prelaza čeka po dva sata.

I na prelazu Šid, takođe na granici sa Hrvatskom, sada su velike gužve, pa se na prelaz čeka oko sat vremena.

AMSS preporučuje da se koriste prelazi Bačka Palanka, Sot i Bogojevo.

Kilometarske kolone u Mađarskoj

Prema izveštaju AMSS, velike gužve su i na granici sa Mađarskom, tačnije na glavnom prelazu Horgoš. Kako su nam rekli, sa naše strane čeka se oko sat vremena. U AMSS-u ne mogu da procene koliko se čeka sa mađarske strane, ali kažu da su kolone kilometarske.

Kako saopštava AMSS, pojačan protok vozila očekuje se i na alternativnim prelazima Bački Vinogradi, Đala, Bajmok i Horgoš 2, koji su otvoreni do 7 do 19 sati, kao i na prelazima Kelebija i Bački breg, koji rade 24 sata, a na kojima se trenutno čeka do 30 minuta.

Gužva i ka Crnoj Gori

Na izlazu iz naše zemlje pojačan je saobraćaj i na prelazima Gostun sa Crnom Gorom, Gradina sa Bugarskom i Preševo sa Makedonijom, a zadržavanja oko 30 min sa tendencijom porasta.

Na naplatnim rampama čekanje od 10 do 15 minuta, ali se u toku dana očekuju i duže čekanja.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva