:

:

TV Most

clock

Maj 13, 2016   12:05

0

133

N1: Australijski list "Za dom spremni" veliča Hasanbegovića

Među herojima na prvom je mestu ministar kulture Zlatko Hasanbegović, ali tu je i sisački biskup Vlado Košić, široj javnosti poznat po dočekivanju ratnog zločinca Daria Kordića na aerodromu, huškačkim aktivnostima na Fejsbuku, podršci kontroverznom filmu "Jasenovac - istina".

U tekstu "Svi smo mi Zlatko Hasanbegović" o ministru kulture, list piše s neuvijenim oduševljenjem. "Zvezda je rođena!", navodi o "najpopularnijem ministru", "frajeru", koji stoički trpi napade.

O tim je napadima pisala i Vukić, obrušivši se na inicijativu "Kulturnjaci 2016", optužujući ga za revizionizam i relativizaciju ustaškog režima, ali i na "politički nastrojene Jevreje i Srbe", koji uporno tvrde da je Jasenovac bio logor smrti ustaškog režima koji je za vreme Drugog svetskog rata onde uništio hiljade Jevreja, Srba i Roma i političkih protivnika. Vukić u svom izveštaju o zbivanjima u Jasenovcu zagovara hiljadu puta opovrgnutu tezu o Jasenovcu kao trostrukom logoru.

Uskršnje izdaje donosi i tekst o pateru Iki Manduriću, isusovcu iz Palmotićeve ulice u Zagrebu, gde se svake godine na godišnjicu smrti ustaškog poglavnika Ante Pavelića održavaju zadušnice.

Među saradnicima lista su profesorka Ina Vukić, osnivač i voditeljka australijskog bloga "Croatia, the War and the Future", koja se pre tri godine preko stranke DC Ujedinjeni pokret dobra, kandidirala za Evropski parlament, a nedavno je organizovala i zagrebačku tribinu o ulozi kardinala Alojzija Stepinca u, kako se tvrdilo, spašavanju Jevreja, Srba i Roma u Drugom svjetskom ratu.

Tu je, kako se navodi, i kontroverzni Velimir Bujanec hrvatskoj javnosti dobro poznat po presudi za zloupotrebu droga, poziranju u nacističkoj uniformi, prisustvu u VIP loži na inaugaraciji predsednice Kolinde Grabar Kitarović, članstvu u Hrvatskim novinarima i publicistima te huškanju protiv slobodno mislećih članova hrvatskog društva.

Boka Press koji ga izdaje, inače, distribuira se preko iKioska, zajedno s Glasom Koncila i Plejbojem.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva