TV Most - Muzeji širom Srbije otvorili vrata
Vesti
Muzeji širom Srbije otvorili vrata

17:55, 19.05.2018

|

Izvor: RTS

U 47 gradova i mesta Srbije i na 62 lokacije u Beogradu sa više od 500 različitih sadržaja muzeji su otvorili vrata publici u 15. Noći muzeja.


Najraznovrsniji program posetiocima se nudi u Beogradu gde će na više od 60 lokacija do 1 sat iza ponoći moći da obiđu brojne muzeje, galerije i kulturne institucije.

Sa posebnom pažnjom osmišljena je i Dečja tura kako bi za najmlađi posetioci na zanimljiv način ušetali u svet kulture i umetnosti, kaže se u saopštenju.Lokacije su grupisane u sedam gradskih zona i osam različitih tematskih tura, kako bi svi posetioci mogli na što jednostavniji način da se snađu kroz ovogodišnju Noć muzeja i da u zavisnosti od svojih afiniteta uživaju u bogatom programu.Posebno je osmišljen i servis Moja staza koji posetiocima omogućava osmišljavanje jedinstvenih tura sa odabranim sadržajima.Noć muzeja, koja se održava pod pokroviteljstvom Delegacije Evropske unije u Srbiji, predstavlja jedinstven kulturni spektakl u više od 120 gradova širom sveta, među kojima je od 2005. godine i Beograd.U godini u kojoj Televizija Srbije i Radio Beograd 2 obeležavaju 60 godina postojanja posredstvom televizijske slike i radijske reči, RTS u Noći muzeja posetiocima nudi raznovrstan i zanimljiv program.
 


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design