:

:

TV Most

clock

April 19, 2017   13:24

0

125

Mustafa: Srpska lista nije zainteresovana za formiranje ZSO

Mustafa je na današnjoj tribini u Prištini, povodom četiri godine od potpisivanja prvog sporazuma Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa, u organizaciji Grupe za pravne i političke studije, rekao da će ZSO biti uspostavljena u skladu sa kosovskim Ustavom, što se, kako navodi, predstavnicima Srpske liste ne sviđa.

"Mi smo insistirali da se formiranje ZSO obavi na osnovu sporazuma i na osnovu odluke Ustavnog suda. Nisam siguran kako će ZSO biti formirana, ali znam da mora biti u ustavnom okviru. Međutim, nisam primetio zainteresovanost Srpske liste da nastavi rad na tom pitanju. Pozivani su mnogo puta, ali im se možda ne sviđa da to bude u skladu sa Ustavom", rekao je Mustafa, preneli su prištinski mediji.

Govoreći o nastavku dijaloga Beograda i Prištine, Mustafa je rekao da smatra da u taj proces treba da budu uključeni predstavnici opozicije i civilnog društva.

"Ne bi bilo razumno da se dijalog nastavi ovim tempom. U ovom procesu dijaloga treba naći prostor za angažovanje civilnog društva. Takođe, u dijalog treba uključiti i predstavnike opozicije", rekao je Mustafa, preneo je portal Telegrafi.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva