:

:

TV Most

Foto: twitter.com

clock

Novembar 24, 2015   12:05

0

114

Mustafa: Nisam bio obavešten o poseti Dikovića

"Što se tiče posete Dikovića Kosovu, nismo imali informacije", izjavio je Mustafa na konferenciji za štampu, preneo je portal prištinskog dnevnika "Telegrafi".

"Ta poseta je bila odgovornost Kfora", rekao je Mustafa i dodao da on nije želeo da vidi Dikovića na Kosovu, već ranije "pred sudom na kome bi se rasvetlili počinjeni zločini".

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i komandant Kfora general-major Guljelmo Luiđi Miljeta potpisali su u nedelju u Prištini Sporazum o privremenim operativnim procedurama nakon pune relaksacije Vazdušne zone bezbednosti.

U ime Vojske Srbije, Sporazum je potpisao zamenik komandanta Združene operativne, general-major Slavoljub Janićijević.

Vazdušna zona bezbednosti, koja je definisana Vojno-tehničkim sporazumom, proteže se duž administrativne linije sa KiM u širini od 25 kilometara.

Na sajtu Kfora saopšteno je da je odluka o relaksaciji vazdušne zone bezbednosti doneta kao odgovor na konstruktivan pristup i kontinuiranu posvećenost Srbije normalizaciji balkanskog vazdušnog prostora, kao i da odražava pozitivnu saradnju Kfora i Vojske Srbije.

Takođe se naglašava da zemlje NATO uvažavaju i cene napredak u produbljivanju odnosa Srbije i NATO, kao i saradnju po pitanjima od zajedničkog interesa.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva