:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Avgust 26, 2015   12:05

0

116

Mustafa i Tači su izdajnici,sledi blokada

Imeri je pozvao građane Kosova da budu spremni da zajednički preduzmu akcije koje će, kako je rekao, zaustaviti formiranje ZSO istakavši da ne treba isključiti čak ni nasilje.

Na konferenciji za novinare povodom potpisanih sporazuma Beograda i Prištine pozvao je Mustafu da podnese ostavku, a ako to ne učini onda, rekao je, treba srušiti kosovsku vladu.

Uveren je da ti sporazumi Prištini ne donose ništa dobro i da neće biti promena samo u srpskim opštinama, već, kako je rekao, i u "čitavoj Republici Kosovo".

Imeri je rekao da Mustafa i Tači treba da budu proglašeni za izajnike nacionalnih interesa nakon što su stavili potpise na četiri sporazuma postignuta u dijalogu Beograda i Prištine, uz posredovanje Evropske unije, preneli su kosovski mediji.

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj je za nijansu blaži od lidera Samoopredeljenja i kaže da je sporazum o formiranju ZSO nazadovanje, prenela je Kosovapreš.

Haradinaj je takođe na konferenciji za novinare rekao da zvanično ne postoji još nikakva odluka o protivljenju ovom sporazumu, te da će javnost biti na vreme obaveštena o tome šta će njegova partija preduzeti.

Bilo je, kazao je, razgovara o eventualnim načinima za ometanje sprovođenja ovog sporazuma i dodao da institucije i građani Kosova treba da nađu način na koji će pozvati na odgovornost Mustafu i Tačija za korake preduzete u Briselu.

ABK se, istakao je, protivi sporazumu o formiranju ZSO koji, kako je rekao, "ugrožava suverenitet i teritorijalni integritet, pa čak i državnost Kosova".

Pravni ekspert Riza Smaka rekao da sporazum o ZSO predstavlja kršenje kosovskog Ustava.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva