:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Decembar 14, 2015   12:05

0

143

Mustafa i Tači kod Jahjage zbog haosa u parlamentu

Prema izvorima tog portala u toku je sastanak zbog, kako se navodi, novonastale situacije.

Poslanik radikalnog opozicionog pokreta Samoopredeljenje Gljauk Konjufca je ranije rekao da će pritisci opozicije na vladu biti nastavljeni sve dok vlast ne odustane od formiranja Zajednice srpskih opština i sporazuma o demarkacii sa Crnom Gorom.

Poslanik opozicione Alijanse za budućnost Kosova Palj Ljekaj je rekao da će nastaviti sa akcijama bacanja suzavca u parlamentu čime će zajednica opzoicionih stranaka nastojati da spreči usvojanje pomenutih sporazuma.

On je rekao da je suzavac bacila cela opozicija i da će, kako je rekao, to činiti i ubuduće.

Inače, na sednici Predsedništva parlamenta razmatrana je bezbednosna situacija i kako je došlo do toga da dvojica poslanica u kućnom pritvoru dođu na sedicu, a reč je o Fatonu Topaliju i Fisniku Ismailjiju.

Odluke Predsedništva nisu saopštene, a u međuvremenu je počelo okupljanje i poslanika Tačijeve Demokratske partije Kosova.

Lider opozicione Inicijative za Kosovo Fatmir Ljimaj je izjavio da opozicija neće da učestvuje u prekršajima koje, kako je rekao, čini vlada i najavio nove proteste planu vlade koji je u suprotnosti sa interesima zemlje.

Portal Koha.net javlja da je ispred zgrade parlamenta mirno, da se građani okupljaju, a da kordon policije obezbeđuje zgradu Skupštine.

Na Trgu Adema Jašarija se nalaze i vozila italijanskih karabinjera.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva