:

:

TV Most

clock

Avgust 10, 2017   12:05

0

126

Mur: Zašto vlast BiH nije obezbedila sredstva Srebrenici

"Moj mandat uskoro ističe i do 1. septembra imam zadatak da proverim zašto vlasti BiH nisu ispoštovale dato obećanje i obezbedile sredstva Srebrenici koja su joj obećale na investiciono-razvojnoj konferenciji pre dve godine", rekao je Mur nakon razgovora sa Grujičićem, prenose banjalučki mediji.

Mur je izjavio da na području ove opštine zajedno, mirno i bez ikakvih međusobnih incidenata žive Srbi i Bošnjaci, da svi imaju ista prava i da deca zajedno pohađaju školu, što treba da bude primer mnogima u BiH.

Posebno je zahvalio Grujičiću i opštinskoj vlasti što su doprineli da obeležavanje godišnjica stradanja 11. i 12. jula na području ove opštine protekne mirno i dostojanstveno, iako je bilo najava o mogućim incidentima.

Å ef Misije OEBS-a sa načelnikom Srebrenice razgovarao je o stanju u ovoj sredini i projektima koji se realizuju, prenosi RTRS.

"Srebrenica je u svetu poznata opština po svojoj tužnoj prošlosti, ali je 2017. godine priča o Srebrenici veoma pozitivna, što treba posebno istaći", ocenio je Mur.

Prema njegovim rečima, u Srebrenici je veoma dinamično.

"Realizuju se mnogi projekti o kojima smo ranije razgovarali. Ovde je pozitivna i optimistična atmosfera i očekujem da će biti i dobri rezultati rada načelnika Grujičića koji je stalno na terenu sa građanima. Odlazi i u bošnjačka sela i imali smo veoma dobru saradnju, a očekujem da će tako biti i kada dođu moji naslednici na čelo Misije OEBS-a", dodao je Mur.

Grujičić je rekao da je imao dobru saradnju sa Murom, ali i sa kancelarijom OEBS-a u Srebrenici i da je zahvaljujući njihovoj podršci realizovano ili pokrenuto više različitih projekata u ovoj opštini.

Istakao je da očekuje da će biti uspostavljena dobra saradnja i sa budućim šefom OEBS-a u BiH, jer su poštovanje ljudskih prava i razvoj demokratije civilizacijske vrednosti koje ova opština želi da neguje.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva